Romige pompoensoep
Het is pompoenseizoen en onze favoriete pompoen, de Hokkaido, mag niet ontbreken! Zijn dunne schil wordt zacht tijdens het koken en kan zonder problemen worden gegeten. Het lekkerste is echter de nootachtige smaak, die heerlijk is in romige soepen zoals deze :)

Bereidingstijd: ~ 30 min.

Wat je nodig hebt (3 porties):

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 800 g Hokkaido pompoen
  • 3 voornamelijk vastkokende aardappelen
  • 1 el groentebouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 el De Kruidelier's Pumpkin Delight
  • 3 el crème fraiche


Zo werkt het

1. Hak de ingrediënten fijn
Snijd de ui in kleine blokjes en hak het knoflookteentje en de gember fijn. Was de Hokkaido pompoen, halveer hem, verwijder de pitten met een lepel en snijd de rest in grote blokjes. Schil de aardappels en snijd ze ook in blokjes.

2. Oh wat ruikt het lekker!
Fruit de uien en knoflook in een beetje olie en voeg de blokjes pompoen en aardappelen toe. Bak alles nog even om geurige geroosterde smaken te creëren. Blus alles af met een bouillon van 1 el groentebouillon en 500 ml heet water. Voeg de kokosmelk toe en laat alles ongeveer 15 minuten op laag vuur sudderen.

3. Zo romig!
Breng de soep op smaak met De Kruidelier's Pumpkin Delight. Pak nu een staafmixer en mix tot alles romig is. Voeg indien nodig nog een beetje water toe. Garneer met een toefje crème fraîche en je bent klaar om van deze romige soep te genieten :)


Je De Kruidelier❤️