Probeer eens iets nieuws! Tofu masala is een heerlijk veganistisch gerecht uit de Indiase keuken dat vol zit met specerijen en smaken. De knapperige tofu en romige masala-saus gaan perfect samen. Probeer het uit en laat je betoveren door de Indiase keuken! 🪄
Bereidingstijd: ~ 30 min.
Wat je nodig hebt (3 porties):
- 200 g basmatirijst
- 400 g tofu
- 1 el aardappelzetmeel
- 2,5 el De Kruidelier's Tandoori Masala
- 1 fijngehakte ui
- 3 el olie
- 1 blik grove tomaten
- 1 blik kokosmelk
- 3 el cashewnoten
- 3 eetlepels gehakte peterselie
Zo doe je het als volgt:
1. Kook de rijst
Bereid de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Knapper de tofu
Dep de tofu droog met een keukendoek en snijd in blokjes. Meng met aardappelzetmeel en 1 el Rosemarys Tandoori Masala. Verhit de olie in een grote pan en bak de tofu goudbruin en krokant. Haal de tofu uit de pan en zet apart.
3. In de pan!
Bak de gesnipperde uien in de pan tot ze glazig zijn, voeg Rosemary's tandoori masala toe en blus af met de gehakte tomaten en kokosmelk. Breng op smaak met 1,5 el De Kruidelier's Tandoori Masala. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten sudderen op een middelhoog vuur.
4. Oh, wat is het geurig!
Serveer de tahoe masala met de vers gekookte rijst en garneer met cashewnoten en peterselie.
Jouw De Kruidelier ❤️