De Amerikaanse pompoentaart is ook erg populair in dit land, vooral in de herfstmaanden. Deze versie is gebaseerd op de volle smaak van de oranje Hokkaido, bevat geen room of roomkaas en is daarom vetarm. Door gebruik te maken van een kant-en-klaar deeg uit de koelvitrine en De Kruidelier's Hot Pumpkin is het ook snel klaar met slechts 5 ingrediënten.
Bereidingstijd: ongeveer 100 minuten
Wat heb je nodig:
Ingrediënten voor 1 taart:- 1 rol kant-en-klaar taart- of quichedeeg uit de koelvitrine
- 1 Hokkaido pompoen (ca. 700 g)
- 1 blik gezoete gecondenseerde melk
- 3 eieren
- 2 theelepels De Kruidelier's Hot Pumpkin
Zo werkt het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de pompoen in partjes en rooster deze ongeveer 25 minuten in de oven. Verwijder de zaden en schil en pureer het vruchtvlees. Leg vervolgens het deeg in een met bakpapier beklede springvorm van 28 cm, zodat de bodem bedekt is en de randen ongeveer 5 cm hoog zijn.
Klop de eieren los en roer er voorzichtig de pompoenpuree door. Voeg dan de gezoete gecondenseerde melk en De Kruidelier's Hot Pumpkin toe en giet het mengsel in de met deeg beklede springvorm. Bak de taart ongeveer 15 minuten op de laagste plank, zet het vuur dan lager op 170 graden en laat hem nog ongeveer 60 minuten bakken.
Laat de pompoentaart kort afkoelen voordat je hem serveert.
Je De Kruidelier ❤️