Pikante Chili sin Carne

Deze chilli sin carne is iets heel speciaals, want De Kruidelier's Chilli con Carne bevat onder andere kaneel en cacao, die het gerecht pittiger maken en een unieke smaak geven. Zo hoort echt soul food te smaken!

Bereidingstijd: ~ 20 min. 

Wat je hiervoor nodig hebt (4 porties):

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 el tomatenpuree
  • 200 g vegetarisch gehakt
  • 2 el De Kruidelier's Chili con Carne
  • 1 blik suikermaïs
  • 1 blik kidneybonen
  • 2 blikken gehakte tomaten
  • 4 el crème fraiche
  • een beetje zout en pepper

Zo werkt het:

1. hak de ingrediënten
Snijd de ui in kleine blokjes en hak het knoflookteentje fijn.

2. Oh, wat ruikt het lekker!
Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie en voeg de tomatenpuree toe. Voeg nu het gehakt toe aan de pan en bak alles goed aan. Voeg nu De Kruidelier's Chilli con Carne, uitgelekte suikermaïs en kidneybonen toe. Blus alles af met de gehakte tomaten en voeg ongeveer een half blikje water toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper en laat ongeveer 10 minuten sudderen, af en toe roeren.

3. Het is klaar om te serveren!
Verdeel de chilli sin carne over diepe borden en serveer met crème fraîche en een beetje peterselie. DELICIOSO!


TIP: Als je het iets pittiger wilt, voeg dan iets meer chilli con carne toe😉.

Je De Kruidelier ❤️