De lente begroet ons niet alleen met de eerste warme zonnestralen en bloeiende landschappen, maar ook met de terugkeer van een van onze favoriete seizoensproducten: rabarber. We verwelkomen de lente graag met een heel bijzonder hoogtepunt: onze zelfgemaakte rabarbertaart🌷😍
Wat je nodig hebt:
Voor het zanddeeg:
- 150 g boter
- 150 g suiker
- 300 g tarwebloem of speltbloem
- 1 el zoete tonka, meer indien gewenst
Voor de topping:
- 800 g rabarber (ongetrimd)
- 2/3 el suiker
Stap 1:
Maak eerst de rabarber schoon, was hem en snijd hem in stukjes van ongeveer 1-2 cm. Verwarm de oven voor (175°C boven- en onderwarmte) en bekleed de springvorm (24 cm) met bakpapier of vet hem in.
Stap 2:
Für den Boden und die Streusel, verknetest du 300g Mehl, 150g kalte Butter, 1 Prise Sweet Tonka und 150g Zucker, so lange bis ein glatter Teig entstanden ist.
Stap 3:
Verdeel tweederde van het mengsel met een lepel over de bodem van de springvorm en druk aan zodat er een dichte bodem ontstaat zonder openingen. Verdeel de rabarber over de bodem en bestrooi met een beetje suiker, je kunt hier ook een beetje Sweet Tonka gebruiken.
Stap 4:
Nu kun je het overgebleven deeg met je handen op de taart verkruimelen. Zet de rabarbertaart 45-50 minuten in de voorverwarmde oven op de middelste plank.